بنگاه آهن آلات و میلگرد کشوری

بازار جامع محصولات فولادی، قیمت به روز آهن آلات

بنگاه آهن آلات و میلگرد کشوری

بازار جامع محصولات فولادی، قیمت به روز آهن آلات

۲ مطلب در ارديبهشت ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

 

تیرآهن سبک و سنگین در آراد آهن

تیرآهن هاش، یکی از پرکاربردترین انوع تیرآهن‌های موجود می‌باشد و علت نام‌گذاری این تیرآهن به نام هاش، شکل H مانند آن است. تیرآهن H در مقایسه با تیرآهن استاندارد یا معمولی دارای بال‌ها با ضخامت بیشتری بوده و نسبت اندازه بال و جان این تیرآهن تقریبا 1 می‌باشد. تیرآهن H به طور کلی به دو دسته تیرآهن سبک و تیرآهن سنگین تقسیم می‌شود که در این مقاله از آراد آهن قصد داریم تا به بررسی تفاوت تیرآهن سنگین و سبک هاش بپردازیم.

تیرآهن سبک و سنگین

مهم‌ترین تفاوت تیرآهن‌ سبک و سنگین هاش با یکدیگر دارند، تفاوت در ضخامت آن‌ها است. در مکان‌هایی که نیاز به مقاومت بالا برای تحمل بار و فشار زیاد هست، استفاده از تیرآهن های سنگین بهترین گزینه است. تیرآهن هاش سنگین که یکی از پراستفاده ‌ترین تجهیزات ساختمانی است، به علت توانایی بالا در تحمل وزن‌های زیاد در ساخت تیر و خرپا بسیار کاربرد دارد. تیرآهن هاش سنگین نسبت به نوع سبک آن دارای پهنا و ضخامت بال کمتری است و این موضوع سبب شده تا توانایی تحمل تنش کمتری را داشته باشد. در مقابل تیرآهن سبک هاش به علت داشتن بال‌های پهن و ضخامت بیشتر، بسیار مقاوم‌تر است.

کاربرد تیرآهن سبک و سنگین

استفاده از تیرآهن هاش سنگین در ستون‌های عمودی به دلیل سطح مقطع بزرگ آن بسیار رایج است. از دیگر کاربردهای تیرآهن هاش سنگین می‌توان به کاربرد آن در ساختن سدها و پل‌ها اشاره کرد. یکی از ویژگی‌های خاص تیرآهن هاش سنگین قابلیت تولید آن تا طول 100 متر است.

به طور کلی تیرآهن هاش علاوه بر داشتن مزیت‌های بسیار نسبت به سایر انواع تیرآهن، دارای قیمت مناسب‌تری است. تیرآهن ذوب آهن پرطرفدارترین برند تیرآهن در کشور است. از دیگر دلایل پرکاربرد بودن تیرآهن هاش نیزمی‌توان به توانایی تحمل نیروهای برشی توسط جان تیرآهن و مقاوم بودن بال‌های آن در برابر خمش اشاره کرد.

  • amir amiri
  • ۰
  • ۰

ورق روغنی نوعی از ورق فولادی است که به روش نورد سرد تولید می‌شود در این مطلب از آراد آهن به معرفی ورق روغنی و مشخصات و کاربردهای آن پرداخته‌ایم.قیمت ورق روغنی

ورق روغنی چیست؟

ورق‌های روغنی توسط فرایندی به نام نورد سرد تهیه می‌شوند. از آن جایی که فولاد در دماهای پایین به سختی شکل می‌گیرد، فرآیند تولید ورق‌های تولید شده به روش نورد سرد پیچیده‌تر از ورق‌های تولید شده به روش نورد گرم خواهد بود. به دلیل همین پیچیدگی و کار بیشتر در حین تولید قیمت ورق روغنی از ورق سیاه یا گرم بالاتر است. ورق‌های سرد در مقایسه با ورق‌های گرم می‌توانند ضخامت کمتری داشته باشند به این صورت که کمترین میزان ضخامت ورق‌های گرم 1 میلی‌متر بوده در صورتی که ورق‌های سرد قادر به تولید با ضخامت 0.1 نیز هستند. 

ورق روغنی دارای چه انواعی است؟

ورق روغنی بر اساس نوع آلیاژ به کار رفته در آن به انواع مختلف تقسیم‌بندی می‌شوند که در ادامه به معرفی هر کدام از این انواع پرداخته‌ایم:

 

  1. ورق روغنی ST12  

به روق روغنی  ST12، ورق کششی نیز گفته می‌شود. این ورق‌ها کاربرد بیشتری نسبت به دیگر انواع ورق‌های روغنی داشته و در ساختمان‌سازی به صورت عمده از آن استفاده می‌شود.

 

  1. ورق روغنی ST13  

به روق روغنی ST13، ورق نیمه‌کششی نیز گفته می‌شود که در صنایع مختلفی چون پرسکاری با عمق کم از آن استفاده می‌شود.

 

  1. ورق روغنی ST14  

به ورق روغنی ST14، ورق فوق کششی نیز گفته می‌شود و به دلیل انعطاف‌پذیری بالایی که دارد، در صنایعی چون پرسکاری با عمق بالا و خودروسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

 

کاربرد ورق روغنی در چه زمینه هایی است؟

ورق‌های روغنی در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بیشترین کاربرد این ورق‌ها در ساخت و ساز است؛ به طور مثال می‌توانید ورق‌های روغنی را در درب و پنجره‌ها و یا پروفیل‌های ساختمانی مشاهده کنید. در ساخت مبلمان فلزی به خصوص مبلمان موجود در ادارات از این ورق‌ها استفاده می‌شود. برای ساخت لوله‌های اگزوز خودروها از ورق‌های روغنی استفاده می‌شود. کمدهای فلزی موجود در ادارات، مدارس و دانشگاه‌ها از جنس روق‌های روغنی رنگ خورده هستند. در صنعت خودرو و تولید لوازم خانگی مانند یخچال فریزر، اجاق گاز، کابینت‌ها و ... نیز ورق‌های روغنی بسیار پرکاربرد هستند.

  • amir amiri